Daggry - Grys Private Pasningsordning

Hvad er Daggry -   

Grys Private Pasningsordning?


Daggry - Grys Private Pasningsordning er for dig, som gerne vil gå på arbejde og aflevere dit barn i et trygt, hjemligt miljø, hvor der er én omsorgsfuld og nærværende voksen, som dit barn kan knytte sig til og føle sig tryg ved. Det bliver en hverdag med masser af varme krammere, smil, grin, fred og ro - og sjov og ballade. I Daggry synger og danser vi, vi leger, vi griner, vi laver mad sammen, vi bager sammen, vi spiser sammen, vi går ud i naturen, vi leger i sandet, vi plasker med vand, vi går ture, vi tager i Zoologisk have og på Den Blå Planet, vi laver kreative projekter, vi taler sammen, og vi læser en masse gode bøger.

Daggry - Grys Private Pasningsordning ligger i landligt idyl lidt uden for Viby Sjælland og Ejby mellem Roskilde og Køge. Daggry er en privat pasningsordning, hvor hverdagen foregår i børnehøjde og i sneglefart. I Daggry - Grys Private Pasningsordning er der ro og nærvær til det enkelte barn.


Der er tid til, at børnene kan opleve og sanse hverdagens små begivenheder: at vaske hænder og se sæben skumme op og blive vasket væk af vandet, at lave mad og se, røre og smage på de forskellige teksturer, at grave i jorden og se insekterne krible rundt, at kigge på de flotte skyformationer på himlen og tale om, hvordan planterne vokser op ad jorden fra et lille frø til en spire til en blomst eller et træ. 

I Daggry skal vi ikke nå noget

Hvad betyder "privat pasningsordning"?

Daggry er et alternativ til den kommunale dagpleje. I Daggry er der 3-5 børn i alderen 0-3 år, så der altid er tid og ro til det enkelte barn. Daggry er det, man førhen har kaldt en "privat dagpleje", men da man som privat ikke længere må kalde sig dagpleje, dagplejer eller dagplejemor, hedder det nu en "privat pasningsordning" og "børnepasser". Det lyder meget sterilt og ikke særlig hyggeligt.

Men i Daggry er hyggen altså alligevel helt i top!


Hvorfor har jeg så valgt at åbne en privat pasningsordning i stedet for at blive kommunal dagplejemor? Det er egentlig ret simpelt: Jeg vil gerne selv bestemme rammerne omkring mit arbejde. Jeg vil selv bestemme, hvor mange børn, jeg har i Daggry. Om jeg har 3, 4 eller 5 børn afhænger af børnenes alder og behov. Det er både muligt at have børn på fuldtid eller deltidspladser i Daggry. Det vigtige for mig er, at jeg har tid og overskud til hvert enkelt barn. Vores hverdag skal hænge sammen på en måde, hvor alle børn trives. Jeg vil have ro i mit arbejde til, at jeg kan føle mig tilstrækkelig og føle, at jeg gør det godt nok for vores børn. 


Det er ikke en kritik af hverken de kommunale dagplejere eller pædagogerne i vuggestuer eller børnehaver. De gør det generelt mega godt! Min søn har gået i vuggestue og går nu i børnehave i Viby Sjælland, og jeg har ikke en finger at sætte på pædagoger eller institution. Men min søn havde haft så godt af at være i et hjemligt, roligt miljø i en lille børneflok med én sekundær omsorgsperson i de første år af hans liv. 


Børn er forskellige, og nogle trives fint i en vuggestue med mange børn, skiftende voksne og lidt mere "gang i den". Omvendt har mange børn godt af at være i et hjemligt miljø med én dagplejemor (ups, privat børnepasser), som de kender godt og er 100 % tryg ved. Som forældre må du derfor mærke efter, hvad der er bedst for lige præcis dit barn. 


Du sidder måske og tænker "Det er garanteret monster dyrt!", men det er det ikke. Egenbetalingen for forældre er nemlig kun på omkring 2.600 kr. om måneden alt inklusiv. Du kan læse mere om, hvordan det fungerer med tilskud fra kommunen, åbningstider og ferie her:  


En højt kvalificeret, veluddannet og godkendt børnepasser


Som privat børnepasser er jeg godkendt af kommunen både i forhold til mine kompetencer til at arbejde med børn, min person generelt, og vores fysiske rammer samt sikkerheden i vores hjem. Køge kommune laver løbende tilsyn, og deres rapporter offentliggør jeg her på hjemmesiden. 


Du kan læse mere om, hvem jeg er, min uddannelsesbaggrund og mit børnesyn her: