Daggry - Grys Private Pasningsordning

Hvem er Gry?


Jeg er indehaver af Daggry - Grys Private Pasningsordning. Jeg er en rolig, tålmodig og omsorgsfuld mor til to. Jeg elsker at lave mad og bage, og det er ekstra hyggeligt med børn i køkkenet. Jeg elsker naturen. Jeg elsker også musik, og jeg danser og synger gerne med mine børn, der ligesom deres forældre ikke har en tone i livet - men derfor kan man jo godt have det sjovt. Man kan jo ikke være god til alt. Jeg elsker at være kreativ. Jeg elsker bøger. Jeg elsker dyr og naturen. Jeg elsker gode krammere og børnelatter. Sidstnævnte er nok det nærmeste, jeg kommer på en "mening med livet": at høre mine børn grine.
grys private pasningsordning dagplejemor

Og det må altså være min mening med livet:

at skabe glæde, tryghed og varme for de mindste i vores verden. 


Hvordan er mit børnesyn?


Jeg har en anerkendende og positiv tilgang til børn. Jeg tror på, at børn gør deres bedste og gerne vil gøre det godt. Jeg fokuserer på barnets ressourcer og styrker, fordi det, man giver opmærksomhed, vokser. Som voksne skal vi derfor være opmærksomme på, hvad vi giver gødning og vander, så de fine små spirere kan vokse sig til smukke og robuste træer. Jeg er nysgerrig på, hvad der ligger bag børns adfærd, og hvis jeg ser en uhensigtsmæssig adfærd, overvejer jeg, hvordan jeg som voksen kan hjælpe barnet, eksempelvis ved at ændre konteksten. Jeg tror på, at tydelige og forudsigelige voksne giver trygge børn. Børn har brug for at vide, at de voksne har styr på det, og at vi gør, som vi siger. Jeg tror også på, at struktur er omsorg. Det, at vi gør tingene på samme måde, har en rytme i dagen og små ritualer i løbet af dagen, giver ro for børnene, fordi de ved, hvad der skal ske. 


Jeg tror IKKE på, at små børn kan manipulere, snyde eller provokere bevidst. De kan være grænsesøgende, men det er ikke noget, de gør mod os. Jeg tror heller ikke, at børn kan få for meget kærlighed eller omsorg. gry privat pasningsordning dagplejemor

Jeg mener samtidig, at der inden for rammerne skal være plads til, at man kan være impulsiv, og vigtigst af alt, at man skal sætte barnets behov først. Der skal være plads til at rumme børnene, der hvor de er. Hvis de er sultne mellem måltider, så får de en kiks eller banan. Og hvis overskuddet og humøret ikke er til at lave det, man havde planlagt, så gør vi selvfølgelig noget andet. 

Jeg tror på, at trygge børn, bliver robuste og glade voksne.

Hvad er min faglige baggrund?


Jeg er uddannet Cand. Mag. med speciale i didaktik (læren om undervisning), og jeg har under min uddannelse fokuseret på børns udvikling og indlæring, menneskets dannelse og social arv. Jeg har altid næret en interesse for, hvordan og hvorfor de tidligere år af et menneskes liv er så afgørende for resten af livet. Jeg har selv-efteruddannet mig inden for blandt andet tilknytningsteori og  neuroaffektiv udviklingspsykologi, og jeg har arbejdet inden for det specialpædagogiske område i folkeskolen i indskolingen. De første år af et menneskes liv, er de mest afgørende for, hvordan man trives i verden og møder andre mennesker resten af livet. Derfor skal vores børn også prioriteres allerhøjest. 

Hvorfor har jeg valgt at starte en privat pasningsordning?

Daggry er det tilbud, som jeg ville ønske, at jeg havde haft, da min søn var lille. Det er det tætteste, man kommer på at være hjemme uden at være hjemme. 


Jeg har arbejdet i Folkeskolen som ressource- og inklusionspædagog siden 2020. Jeg elskede mit arbejde. Det var meningsfuldt, og jeg gjorde en forskel for nogle børn, som havde det svært. Men nøj, hvor skulle vi løbe hurtigt, og jeg følte aldrig helt, at jeg slog til. Jeg har ikke et ondt ord at sige om mit tidligere arbejde. Det var en skøn skole med dejlige kollegaer, en omsorgsfuld ledelse og en masse fantastiske børn. Men jeg ville gerne have et andet tempo i mit liv. Et tempo, hvor der er ro, nærvær og tid til fordybelse. Derfor traf jeg sammen med min fantastiske og støttende mand beslutningen om at sige mit trygge folkeskolejob op og starte Daggry - og det har jeg ikke fortrudt en eneste gang siden! 

Et af hovedprincipperne for Daggry er,

at det er en hverdag i sneglefart.


daggry i sneglefart
daggry privat pasningsordning
daggry privat pasningsordning

Daggry - Grys Private Pasningsordning er officielt startet per 1. marts 2023. Jeg har plads til 3 børn ud over min datter, Saga. I princippet kan jeg have 5 børn i alt, men det er jeg ikke interesseret i.


I Daggry skal vi ikke løbe hurtigt - vi skal bevæge os i sneglefart. Ud over når vi leger fangeleg, selvfølgelig. I Daggry er der plads, tid og rum til det enkelte barn, som er i en så fundamental fase af deres liv dannelsesmæssigt. De små er i fuld gang med at danne deres kerneselv og kategorisere verden. De erfaringer, som de gør sig i den alder, særligt i forhold til det sociale og den måde, som andre møder dem på, er så afgørende for, hvordan de udvikler sig som mennesker. Det er det, der hedder tilknytningsteori: at vores tidlige tilknytningsmønstre er afgørende for, hvordan vi senere i livet knytter bånd med andre mennesker. Det er selvfølgelig primært med forældre, men også med andre sekundære omsorgspersoner. Og som dagplejemor eller privat børnepasser, er jeg sammen med dit barn i mange timer i løbet af en uge. Derfor er det også vigtigt for dit barns trivsel og udvikling, at barnet og jeg knytter et tæt og trygt bånd. Og det er selvfølgelig mega vigtigt, at I som forældre er trygge ved mig.


Så ring til mig og få en sludder. Så kan vi aftale et besøg, så vi kan kigge hinanden i øjnene og mærke efter, om det er det rigtige match.

Tryghed - rummelighed - forudsigelighed